söndag 10 januari 2010

Makthaverskan, The Black Bug & Ättestupa

Idag genomlider jag baksmällan från helvetet. Har tryckt i mig ett gäng tortillas för att kurera och sett en skräpig sci-fi-film från åttiotalet (The Last Starfighter).

Men det här ska ju handla om gårdagen. Började skiten med att stressa iväg till Jazzhuset där Skansros och Makthaverskan skulle köra 2 set var - ett för kidsen och ett för de med åldern inne för alkohol i kroppen. Trodde förstås att Makthaverskan skulle lira först eftersom det alltid verkar som att de bästa banden hamnar först på alla spelningar. Konstigt nog bröts den trenden och de spelade förstås sist och det kändes lite snopet att ha skyndat sig dit för att se Smiths-gossarna i Skansros som är så långt ifrån min påse med gôtta man kan komma. Alldeles för snällt och sött. Har dom här grabbarna spenderat varje vinter på varmare breddgrader eller!? Vart är mörkret? Lika illa var det förstås att man inte kunde köpa öl under tiden men men.


Strax därpå gick Makthaverskan, som jag försökt se i nära ett år, på scenen och kidsen flockades framför och det blev mycket klappningar i takt och lite pogo. Det är vackert att kidsen kan, är ju alltid så dött på alla andra spelningar man går på. Kanske ska börja hänga på all ages-spelningar istället. Problemet är ju bara alla djävla BD-tygkassar som bränner som vigvatten. Hur som helst känns som att det allt för sällan poppar upp band som Makthaverskan men när dom väl gör det så är det riktigt bra grejer. Känns som att Diskoteket överlämnat staffettpinnen och jag vill nog säga att Makthaverskan springer snabbare.


Mellanlandade på den bästa förfesten på väldigt länge som dessutom var kryddad med rundpingis, vilket iofs var just det som gjorde hela festen. Tack till Mathias. Fyllepromenaden till Truckan med Fire of Love i lurarna var ju fan inte fel heller.

Drar mig inte för att få skit genom att tycka "fel" men jag tycker inte Ättestupa är så djävla speciella. Nu har jag ju visserligen inte skivan, men av spelningen att döma. Det var mot slutet det tilltalade mig som mest men då lägger dom såklart av. Bra men inget jag direkt blir hård i brallan av. (Tyvärr fick jag klippa bort 2 minuter av Ättestupavideon på grund utav YouTubes begränsningar, kvaliteten blev förstås sämre också).


The Black Bug var förstås också bra och jag blev positivt överraskad att det var Nödslakt-Anna som sjöng och spelade keyboard. Vet inte varför jag inte köpte skivan vilket jag innan planerat att göra då jag verkligen gillar det som finns uppe på Myspace. Fyllan får mig alltid på andra spår. Får väl ta det vid nästa tillfälle. Det enda jag fick med mig hem var någon noise-tape som jag köpte av en snubbe jag senast träffade på Way Out West, för två år sedan tror jag. Makthaverskan tog hem den här kvällen utan problem, alla gamla gôbbar och kärringar kan ju gå och lägga sig, kidsen vinner.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ättestupa är oändligt tråkiga.

Anonym sa...

Makthaverskan är oändligt tråkiga.

konrad sa...

äh. skulle ju sett dem senare, när de spelade för oss vuxna. men när jag kom dit var det fullt.

Anonym sa...

Ättestupa passar båda vuxna och små.

hannes sa...

Var det Undergången?

Zacharias sa...

Johannes: Då borde du ju kommit till Truckstop!

Hannes: Undergången, för YouTube-bloggandet? Absolut inte, bara varit pank och förslappad det senaste. Ska på Egalia-skiten och Utmarken till helgen.