fredag 7 maj 2010

Egalia: Turpa Kiini, Aggrenation & Cashcrops

Rätt konstig spelordning. Turpa Kiini borde börjat, följt av oss och sist Cashcrops. Istället blev det omvänd ordning. Tycker nästan spelställen borde börja tillämpa någon slags spelordnings-fascism så band slipper komma överens och bara ta platsen dom blir tilldelade. Har inte lyckats ta mig till en Cashcrops-spelning tidigare och det var såklart ännu bättre än vad jag väntat mig. Go crust med härliga doom-partier. Jag gillar't.


Har inte stått på en scen sen 2007 och då spelade jag bas. Att ha gått över till gitarr och dessutom repat in låtarna på typ 4 rep känns bra, men det har gått så djävla fort från rep till spelning och allt att jag knappt hunnit reagera.

Blev inget med att åka bil till Göteborg så förstärkarförflyttningen fick lösas med en magasinkärra. Känns djävligt att ha en så stor, tung och otymplig djävla topp. Eller i alla fall när man ska transportera den mellan städer. Helvete. Låter ju helt värdelöst att köpa en ny, mindre, bara för att kunna ta med sig lättare också. Körkort nästa? Fy fan.

Ingen hörde varandra på scenen men det gick nog hyfsat ändå. Folk verkade gilla oss i alla fall så det gick nog bra ändå. Fastän det låter som att någon av oss (antagligen jag) är ostämd. Kul att hinna spela på Egalia innan dom flyttar. Hoppas det blir en spelning på deras nya ställe också. Försökte lämna stället typ 10 gånger men fick hela tiden en ursäkt till att stanna eller komma tillbaka. När jag och Erich, vid sista flykt-försöket, satt på busshållplatsen märkte han att han tappat sin mobil. Bara att gå tillbaka och det slutade i att krascha där. Tack till Erich som filmade!

Uppdatering: Funnit blodstänk på gitarren och tycker, även om det borde vara en standardingrediens på spelningar, att det väger upp att det var ostämt.
Jag har ofta svårt för plojband och det här var sannerligen inte ett undantag. Orkade inte ens se på't. Tyckte det lät bra på deras myspace (förutom att dom sjöng på svenska på det jag lyssnade på vilket också drog ner betyget). Usch för ploj. När sångerskan frågade vad jag tyckte kändes det jobbigt. Jag gillar inte att ljuga folk rakt upp i nyllet så jag sa ju vad jag tyckte. Hoppas jag inte framstod som någon typ av idiot på grund utav det.
Baksmällan var ju inte något kul alls, fast jag fick ju se ett par bröst så fort jag vaknade. Vägde väl upp lite grann. Ha ha. Var tidigare sjukt pepp på att gå på Stonebride m.fl. på Truckstop Alaska men dom planerna kastade jag i papperskorgen så fort jag vaknade och således också Kelly's-söndagen. Blev att åka hem och möla i sig tortillas och kolla på Star Trek istället.

4 kommentarer:

Anonym sa...

hjärndöd musiksmak du har

Zacharias sa...

Hjärndöd, det är jag i ett nötskal det!

Mikael sa...

he he men duech, banden valde sin egen ordning, inte tilldelad. cashpops ville spela först.
Turpakiini spelar inte för att bli omtyckta utan för att folk ska tycka det är konstigt och obehagligt att titta på, musiken är ihopsvängd på 4 rep. ploj är skoj köp en hoj och ge bort din boj

Zacharias sa...

Mikael: Jag vet och det är just det jag tycker att band inte ska få göra, som jag rätt tydligt har skrivit. Vad er agenda är spelar inte så stor roll och det du skriver gör det sannerligen inte bättre. Jag tycker det är kass. Men å andra sidan gillar jag inte ploj överhuvudtaget så min åsikt är väl inte något att ta så hårt?