Kawiarnia Naukowa: Good Lookin' Out & Caino

Letade efter det helvetes spelstället i fyra kvällar. Inte blev det lättare av att man var full, de hade flyttat, stället de flyttat från hade en minimal skylt, nya stället saknade skylt och att det låg i en källare, under en annan bar, mitt i något helvetiskt turiststråk bredvid en polisstation. Den här typen av 90-tals-hc, och senare, med REFUSED och allt vad de heter, har aldrig riktigt varit min grej. Men där stod man ändå med två norska hostel-kamrater (Tor och Evon) och det blev ju ändå aningen bättre för att det var i ett annat land och även den enda konserten man lyckades gå på under vistelsen. Hur som helst, typisk hardcore fast på polska; macho-attityd, grabbar, kompisar som sjunger med, väderkvarnskrabbamosh...ni hajjar grejen. Batteristen spelade för övrigt den konstigaste d-takten jag hört...blev lite fascinerad av det och kunde för mitt liv inte emulera det efteråt. Kan ju även vara värt att nämna att bandet heter GOOD LOOKIN' OUT.



Den italienska trion CAINO har ju definitivt lyssnat en hel del på både mello-crust och post-rock; vilket det, stundtals, just kändes som en slags blandning av. En röra som, om jag inte hört bandet, aldrig skulle ge en chans. Men det var främst något som lös igenom i vissa övergångspartier och inte något de, som tur var, slängde in hipp som happ. Känner själv inte att det är ett band jag behöver när jag ändå har TRAGEDY, HIS HERO IS GONE, FROM ASHES RISE och EKKAIA, men hade jag bott i Palermo hade jag säkerligen tackat för varje spelning killarna bjöd på.






Har fortfarande skivor till salu HÄR!

Kommentarer

Martin sa…
Jag kan inte lyssna just nu men den knäppa dtakten kan vara den s.k Ken Olden-dupplan.
Näää, det tror jag inte. Kändes inte som sådan hc-dupla. Aldrig tidigare stött på det han spelade tror jag. Var rätt packad och försökte själv spela det sedan utan framgång. Kan inte förklara den, men den kanske är med i någon video. Orkar inte kolla. Haha.

Populära inlägg i den här bloggen