lördag 23 juni 2012

Primavera Sound: Fredag

Hade varit fint att se Beach Beach unplugged på den bästa scenen, men kunde inte bortprioritera Milk Music. I övrigt inte så mycket annat att peppa på. Typ Melvins och Dirty Three. Mayhem lär ju vara exakt så pissdåliga live idag som alla varnat om och så lär det bara vara pissmänniskor (hårdrockare och folk som tycker det är så djävla inne att lyssna på svartmetall) där. Ganska tom dag och det känns ännu jobbigare med de tidigare nämnda ölpriserna. Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Inte så kul att bara sitta av tiden mellan band.

Kvällens, och festivalens, absolut bästa spelning stod Dirty Three för. Kändes som en bergochdalbana som inte avvek från sin färd nedåt mot helvetet. Skräckblandad glädje eller glädjeblandad skräck. Frontfiguren, Warren Ellis, var lika spänstig som Lyxén men 10 år äldre och med stil. Nästan varje låt var ett ständigt crescendo. Kändes som undergången och man såg fram emot att allt skulle sprängas bitar. Något som nära på skingrade euforin efter spelningen var när någon 19-årig, skärgårdsklädd, svensk pôjk med den typiska svenska frisyren förklarade för sina kompisar att det var post-rock. Jag hatar folk. Folk är dumma i huvudet. Dock ingen nyhet.

Det enda jag kan säga om The Cure är: Kajalpojke_59. Det var inte bra. Alls. De körde dock över två timmar, så de fans som hade för mycket kajal i öronen var väl i himmelriket.

Milk Music - GRY-HYMT bra.
Tre jämnåriga hårdrocksbröder och deras stonerpolare som de hittat på macken där de brukar tanka.
(Det kommer fler klipp, i ett senare inlägg, från deras parkspelning.)


Melvins ställde in och något annat band spelade istället för Siskiyou, som jag tänkte se med Dave, på unplugged-scenen. De som spelade istället var helt ok men kändes som att de hade lite samma approach varje låt (enkla trummor, mycket pukor, halvt repetetiv basgång och gitarr som ballar ur en aning). Något som på pappret förstås låter djävligt gött, men det var alldeles för välrepat och statiskt. De såg inte ut att vara äldre än 20 heller, så när de skaffat skägg så kanske även deras musik vuxit till sig lite. Basisten verkade vara en douche också som frågade efter droger och juckade fult när han stod på en monitor. Kändes överlag som om de spelar typen av musik för att det är inne, inte för att de egentligen är så djävla inne på't.


Såg ett par låtar av The Chameleons och tyckte det lät schysst men gick vidare till Dirty Beaches som jag ger exakt samma utlåtande och prioriterade tillslut en öl innan Girls som spelade på scenen allra längst bort. Det visade sig att den till och med flyttats ännu mer avlägset än tidigare år och det visade sig att Girls var totalt värdelösa. Att man gick dit, till scenen allra längst bort, kändes ju helt sjukt. Pallade inte gå dit igen för Wavves heller (som jag hade velat se främst för att höra om han skulle säga något om tidigare år då han ballade ur totalt).

Råkade gå förbi ett band, vilka spelade på demoscenen, som var inne på slutet av sin sista låt. Det lät exakt som Nick Cave & the Bad Seeds så jag fick lägga namnet ”Megaphone Ou la Mort” på minnet för närmare lyssning senare. Anar att det inte kommer vara lika bra när man hör en hel låt.

Rufus

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kajalpojke_59, hahahah.

Anonym sa...

Thanks for the mention, man!

I'm John the singer from Mégaphone Ou La Mort!!

More stuff on my band here:

http://www.facebook.com/pages/Megaphone-ou-la-mort/55495315700

http://www.myspace.com/megaphoneoulamort

---

http://www.youtube.com/user/megaphoneoulamort?feature=watch

http://www.youtube.com/user/viciorock22?feature=watch