2010-05-27

Primavera Sound: Torsdag

Att skriva ihop det här är ju en djävla pärs. Så mycket har hänt mellan festivalen och nu att mycket gått förlorat. Dock är ju behållningen alla videos, och det blir det rätt gott om...

Onsdagen spenderades i princip på Manchester bar. Djävla massa finnar där, precis som förra året. Dock orkade jag inte tjöta med dom. Sista drickan innan hemgång blev en rom & cola. Romen i ett glas och colan bredvid. Antagligen för att det inte fick plats någon cola i glaset. Kanske ett klantigt val i och med att jag tappade bort mig fastän jag var på rätt gata som vi bodde på...Tillslut hittade jag förstås hem ändå och ringde Mathias som kom ner och öppnade eftersom vi bara hade en nyckel på fyra pers. Kônstigt.

Nästa dag började, som alla andra, men baksmälla och slitenhet. Blåsor hade man redan fått också. Tror jag dönade igenom en del av Ripping Thrash / Hell and Damnation-splitzinet innan vi drog mot festivalen. Hakade även på till fotbolls-stadion med grabbarna. Har ju inget direkt fotbollsintresse men kände att det var gött att hänga lite och även få bort baksmällan med promenad och frisk luft.

Första bandet som skulle ses, som jag var djävligt peppad på, var Sic Alps. De förvånade dock med att vara ganska tråkiga och jag tog tillfället i akt att efter några låtar gå och köpa lite öl-biljetter. Det skulle ju komma att behövas under den här festivalen...


Innan nästa band jag skulle se börja hann jag med en kisspaus och valde, på ren slump, en toalett med utsikt till en av scenerna och såg således lite av Wave Pictures därifrån. Det var rätt tröligt. Sedan var det bara att gå tillbaka till samma scen som förut för att se Surfer Blood som var rätt fula och söta. Även om jag annars gillar Sic Alps bättre än de här gossarna så funkade det här bättre live.


Crocodiles var helt ok och jag stannade kvar i tältet till slutet av spelningen. Mycket för att det är goare stämning när det är en mindre scen och sån skit som jag uppskattar. Annars var dom rätt rockstjärniga och stöniga.
Comanechi var satans bra. Trots att spelningen var i unplugged-tältet så pluggade gitarristen in i både en gitarrförstärkare och en bas-dito. Gillar't. I intervjun efter spelningen nämnde sångerskan/trummisen GG Allin och Bruce Lee som hennes två förebilder eller inspirations-källor. Hårt. Videorna gör dom inte alls rättvisa. För övrigt tror jag hon frågade om någon hade syra innan dom började lira. Tycker förstås någon (läs: Pallin alt. Marko) borde boka dom till Göteborg.


Resten av kvällen var rätt seg. Superchunk var trista, detsamma gällde The Fall, Mission of Burma och Pavement. Gick till och med ifrån för att se lite på Crocodiles igen (ja, dom spelade alltså flera gånger), som jag som sagt inte tycker är sådär jättespännande. Men det slog resten. Vilket känns ohyggligt tråkigt. Men i min lugna vrå hemma går aldrig Crocodiles på men däremot resten...jaja. Orkade inte heller stanna kvar för Apse och Fuck Buttons men det kändes rätt lugnt att missa. Få sova lite kändes ju inte fel med tanke på resten av det späckade schemat...

Top 3 för dagen blir nog, lite med gråten i halsen, följande:

3. Surfer Blood
2. Crocodiles
1. Comanechi

2 kommentarer:

Exceedingly Good Keex sa...

Thank you for posting our videos,
i only found out from YouTube to your link. I wish I could read what you are writing about! x
:)

Zacharias sa...

I'm basically just saying you were one of the highlights of the festival and that I liked that you mentioned GG Allin and Bruce Lee as your sources of inspiration to that guy interviewing you, ha ha.
Hope to see you in Sweden some time!