söndag 1 augusti 2010

Puntala Rock: Backlash, Büfo & Social Chaos

Resan från Göteborg till Stockholm blev nykter då vi inte hade tid för pissepauser (som hade krävts om man skulle hiva i sig öl efter öl) och väl framme, precis i tid, var de flesta för sega för att börja dricka. Något som löstes efter någon timmas halv-sömn på färjans golv. Lonkero-kopior, fiskshot och mintu vevades runt i hederlig fyllemanér och man varvade sina klunkningar med små tupplurar. Någon köpte vansinnigt dyr sallad, andra sjöng karaoke och jag åt mina medhavda baguetter som verkligen var en räddning på resan.

Väl i land och på väg mot festivalen blir vi, och bilen bakom oss, med om en smitningskrock av en idiotförare som svänger in framför oss, tvärnitar och gasar iväg fort som attan. Vi tappar bort bilen framför oss (som visste vägen) och vi stannar vid en mack och ringer polisen för att polisanmäla skiten så Bandarn' skulle kunna få sin bil reparerad på försäkringen. Självklart var det till ingen nytta då finska länsman inte kunde engelska och inte förstod att det var den tredje, smitarns' pöjk, som var boven och inte Bandarn'. Slutade med att dom guidade oss till campingen. Antagligen mest för att slippa oss. Folk på dåligt humör, försvunnen dricka och trötthet gjorde att jag valde att försöka däcka direkt istället för att hålla på att försöka vara punk och festa igenom natten.

Till och börja med kan jag ju säga att det blev betydligt färre band sedda än vad jag hade planerat. Dock var det jag såg, förstås, djävligt bra. Var peppad på att det var så mycket okända band. Jag gillar ju sånt!

Började väl med Backlash (om det nu inte är något annat band, minnet är dåligt). Djävligt bra. Gillade hawaii-skjortan. Mer icke-punk på punkspelningar tack!Förundrad över att Büfo skulle spela på lilla scenen gick jag dit glad i hågen. Insåg väl att de förstått att lilla scenen är roligare publikmässigt och har bättre ljud. Bra över förväntan.
Under Social Chaos spelning gick elen på hela festivalen. Rätt trôligt eftersom dom var såpass bra att jag ville se andra hälften av deras spelning och således fick stå kvar och vänta tills det kom tillbaka igen. Men det var det väl värt antar jag.
Utöver dessa såg jag ett par låtar av Kylmä Sota - djävligt bra grottmänniska-käng, och Dezerter. De sistnämnda var en stor flopp. Kul att ha sett och de körde såklart några av det gamla hittarna. Gillar även att den här festivalen fick mig att inse att jag fan gillar rödbetor. Djävligt mycket dessutom. Största minuset var ändå att jag tappade bort min skarf - den enda jag någonsin gillat. Bög.

2 kommentarer:

Lisa sa...

Hej! Jag gillar din blog :) Jag lär mig svenska, bara i en månad! (eller kanske 2) Men jag kan redan förstå mycket, eftersom jag hade inte skola (= många tid), och eftersom svenska liknar holländska och engelska. Jag hittade din blog genom last.fm, jag är superlis på last.fm, du känner mig inte lol. Trodde du det människor som lära svenska läsar din blog? :D Det hjälper mig mycket, och det är roligt att läsa, tack. Jag hoppas (?) det du kan förstå mig.. Detta var verkligen svår at skriva...

Zacharias sa...

Haha, hej! Tack så mycket!
Jo, jag förstår absolut, din svenska är jättebra för att bara studerat det i en månad!
Ja, det är ofta jag förstår ett och annat ord när jag lyssnar på holländsk musik ;)
Det är inte så många som läser min blog överhuvudtaget så jag tror chansen är liten att någon annan läser den för att lära sig svenska. Haha. :) Kul att du gillar den!