måndag 27 april 2015

128A: Bad Noids, Direct Youth & Vicious Irene

VICIOUS IRENE har hängt med hur länge som helst känns det som. Snart blir det femton år. Gött med band som aldrig lägger ner utan bara harvar på, speciellt om de faktiskt bara blir bättre och bättre. Melodiöst på det danska viset och tänkte både på PARAGRAF 119 och THE ASSASSINATORS utan att det egentligen lät riktigt som något av dom. Fattar inte riktigt var dom befinner sig. På ett bra sätt. Rockig crust, men på ett annat sätt än till exempel MOTORBREATH. Svårt att förklara. Typiskt 128an-band.

Hade inte gjort någon förhandslyssning på danskarna, men danskar kan fan allt. En självklar sak att referera till är AMDI PETERSENS ARMÉ, fast detta var aningen snabbare, argare, och mindre skate. Typisk amerikansk hc som gått igenom en dansk köttkvarn där man plockat ur alla gobitar och slängt resten till typ Tyskland som fan knappt någonsin haft några bra band. DIRECT YOUTH var råbra och jag kände att jag närmast kunde gå hem efter 30 sekunder eftersom jag redan fyllt nöjdhets-kvoten för kvällen. Estetiskt flirtar dom med "youth crew" (GORILLA BISCUITS, 7 SECONDS och sånt) men har, tack och lov, tagit flera steg i rätt riktning därifrån musikaliskt.

Jag undrar var BAD NOIDS släppt ut sångaren från; ett zoo eller mentalsjukhus? Sedan hur dom lyckats få med honom på flyget över havet är ju även det en gåta. Tänker lite på någon Looney Tunes-karaktär som vuxit upp och alkoholiserats. På något vis är det sjävlklart att dom är från Cleveland. Är det allmänt känt som weird-meckat i USA? Den mest självklara av referenser är nog BAD BRAINS, fast återigen gör dom det här lite snabbare med en liten släng av powerviolence och lite skevare. Jag älskar det här.

Det jag inte fattar är varför det alltid är så tomt på folk på dom här guldspelningarna? Det kommer folk från alla håll och kanter på t.ex. TOTALT JÄVLA MÖRKER men inte ens hälften på detta. Är det för att 128an inte ligger i bekväma Majorna eller? Uppriktig fråga. Någon som har några bra svar?


För övrigt är det en så bra grej med toasts på fyllan. Smart 128a, smart!

2 kommentarer:

axel MMK sa...

Fan, tack för att du finns och dokumenterar all jävla musik Zach! Kram/axel

Zacharias sa...

Tack själv! Bara glad att det finns folk som gillar det! Kram