fredag 3 juli 2015

128a: Canine, Apathetics & Svavel

Det är ändå det här som är sommar tänkte jag. Att småfull vandra runt ensam i en förort, solen hänger lågt och det luktar som att en familj grillar någonstans. Måsar som cirklar runt mig och det är egentligen det enda som hörs förutom någon bil eller moppe i periferin. Måsarna spräcker dock idyllen med att släppa sin avföring en centimeter från mig och jag påminns om att det är en skitig punkspelning jag ska på. Första jag ser är finnarnas turnébuss där samtliga i APATHETICS sitter och dricker Varm & Kall. Tjötar lite och går sedan in och köper en NG. Älskar fan 128an. Någon gång senare börjar APATHETICS riva av låtar och det var skränigare än vad jag hade trott. Väldigt punkig post-punk kan man väl säga. Kunde dock allt höra en del SIOUXSIE & THE BANSHEES i bakgrunden. Riktigt bra men hade nog velat ha liiite mindre skrän just för det här bandet men gitarristen körde ibland sådana sjuka grejer att man trodde det var 1980 igen. Gött även med synth men synd att den inte alltid användes till sin fulla potential.

Jönköpingsbandet SVAVEL var mellanakten för kvällen. Unga idealister från en något mindre stad. Ansträngd d-takt. Så jag gillar det. Mycket scen-pepp. Det känns som att det är så här flera av 128:an-banden vill låta. Tyckte det lät gött och jag tänkte tillbaka mycket på mitt första band och så. Även om Jkpg är Sveriges 10:e största stad vill jag jag få det till en mindre stad, ok?

Som jag skrev tidigare om CANINE; stundtals kändes det som om BLACK SABBATH eller SLEEP spelade i ett power violence-band. Gött som fan. Först kommer det en djävla mangelattack som slår en i magen några vändor, sedan markerar ett trumfill övergången till något som mest liknar ett DRAGONAUT:igt tunggung som låter en vila tills nästa omgång. Fast mest är det egentligen power violence men snabba vändningar som det ska vara. Enda besvikelsen var att dom bara släppt en split. Asfett rakt igenom. Det enda av deras andra band jag hört är GLORY HOLE. Men förutom det så spelar/spelade folket även i PURE EVIL TRIO, SHARK BAIT och SHIT WEATHER. Det jag vill komma med det är att jag vill att dom ska spela i fler band och komma över oftare. Peppen!

Märkte i redigeringen att min inspelningsapparat ställt om ljudet till automatisk utjämning. Ej ok. Är så djävla besviken på den/mig för det då jag såg fram emot just australiensarna SÅ mycket. Förlåt!

Inga kommentarer: