fredag 27 juli 2018

Moral Panic: Protester, Line of Sight & Undone

Det är ett regnigt Göteborg en onsdag. Ett ganska skralt annonserat gig i Sensus lokaler i Gårda. Samma dag som MC50 spelar 5 minuter bort och flera andra spelningar runt omkring stad'n. Det var med andra ord ett ganska folktomt MORAL PANIC-gig. Men samtidigt har jag nog aldrig sett lika många kryssade händer och Straight Edge-merch. Men jag brukar å andra sidan heller inte så ofta hamna på den typen av punk-spelningar. Med det sagt så har ju faktiskt UNDONE och PROTESTER det där lilla extra som gör att jag masar mig ut på hardcore. Nämnda Göteborgare, UNDONE, öppnade och det var i princip som senast fast något tightare. Tuggig och ganska old-school hc med små hintar av metal/crossover. Väldigt moshvänligt men större delen av moshen under kvällen stod just dom på scen för. Fast när dom inte spelade förstås.

LINE OF SIGHT kändes något predikande. Men det var bra om man tänkte bort det. Mycket tvåtakt. Jag gillar när det går snabbt. Inte mycket som fastnade mer än något basintro och sådär. Hade helt klart peppat mycket mer på det här om jag var 17 eller nykter hardcore-person. Tror dom körde en YOUTH OF TODAY-cover också? Hur som helst var det som sagt bäst när det gick undan i räzer-fart, men ofta puttrade det på i lagom fjös-takt för möe. Jag gillar när det går snabbt.

Sista bandet, PROTESTER, var utan tveklöst kvällens höjdpunkt. Tre av medlemmarna från föregående band var med här. Samma basist och trummis. Gitarristen axlade här istället om till att hålla i en mikrofon och det här kändes mycket bättre. Speciellt vokalisten som var grymt mycket mer karismatisk och tuff. Låtarna kändes inte lika platta och det var dessutom överlag mer drag i dom. Ja, och det var väl den här kvällen lite kortfattat. För inte fan gick jag på MC50 eller någon annan dynga. Det gjorde säkert någon annan. Hörde hur det lät eftersom jag tog vagnen utanför och det var fan nästan lika trött som när alla gamla rockers smyger sig ut när band som G'N'R kommer till byn. Usch.

Inga kommentarer: