torsdag 22 april 2010

Shake, Rattle & Roll: Wet Bags & Weary Nous

Hoppat in i ett kängband (med mycket metal-inslag). Känns nästan lite underligt men samtidigt djävligt pepp! Är ju ett kul gäng att spela med och det ligger ju inte allt för långt från vad jag lyssnar på. Började i alla fall kvällen i repan med några öl och försökte harva igenom låtarna. Känns rätt gött att i stort sett sätta dom efter att bara repat med dom två gånger. Lär väl bli så att jag är med och spelar med dom på Egalia den 7:e maj. Pepp pepp.

Efteråt var det ju bara traska iväg till Trucken. Fastän jag klev in ganska tidigt blev jag rätt förvånad över att det var så djävla tomt och det ramlade inte heller in särskilt många fler under kvällen. Antar att det var Koloni som konkurrerade ut Shake, Rattle & Roll den här kvällen, och det förstår jag verkligen. Verkade ju inte vara en dålig line-up alls där borta. Men eftersom Weary Nous i mitt tycke är ett av de bästa nutida Göteborgsbanden (tillsammans med typ Lust For Youth, Yo Amoeba! och Uran) kändes det rätt tvunget att se. Har dessutom sett huvudakten på Koloni, Daniel AIU Higgs, tidigare så det fick väljas bort. Dessutom hade det varit kul att se Gamla Pengar också, som förstås ställde in. Eftersom världen kretsar kring mig så väljer jag att tro att det är dålig karma eller något. Lite kul att träffa "Eloge-Fredrik" som är polare eller bekant till min bror. Än roligare att han och hans vän verkade dra därifrån för att kompisen såg ut att behöva spy. Ett omen inför spelningen?

Första band på scen var i alla fall Wet Bags från Uddevalla. Passande namn då det stank som en blöt gympa-påse som någon glömt kvar i skåpet över sommarlovet. Vaktmästaren hade nog också brutit upp skåpet och pissat på den och låtit den ligga. Jag ville ärligt talat gå upp och ge dom varsin smocka så dom skulle sluta spela. Jag hade varit en mycket roligare människa om jag inte tänkte på konsekvenser av handlingar. När jag såg Bye Bye Bicycle trodde jag botten var nådd, men det här var gränslöst mycket värre. Vem fan bryr sig om att dom är lite yngre? Dom är ju inte snygga för det och kan heller inte spela. Helvete. Efter en låt flydde jag till en soffa och underhöll mig med öl istället. Antagligen med en djävligt sur min fastklistrad i fejjan.


Spelningen på Utmarken var bättre men det var bra nu med. Mitt humör var inte direkt på topp efter första bandet så det påverkade ju. Kul med stroboskop-lampan som min kamera stundtals verkade filtrera bort. Det är fint att jag alltid skriver mycket mer om band som är dåliga. Dom bra behöver ju inte någon introduktion, det är ju bara att kolla på videorna (fast nu blev dom ju iofs i stort sett helt svarta på grund utav avsaknaden av ljus på scenen)!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag stötte på din blogg av en olyckshändelse när jag googlade på "Lotta Weisman" och blev efter några inlägg fascinerad av hur någon människa kan ta sig själv på så stort allvar, trots en mängd uppenbara och stora brister i karaktär. Jag lyssnade också på några låtar och kände verkligen för att göra det som bloggarens nick föreslår. Jag rekommenderar att du lägger ned både musik och bloggande och söker anställning på Samhall. Ha en bra dag.

mimlo sa...

håller med ovanstående!

Madelene sa...

HAHAHAHAHAHA!