måndag 10 december 2018

Disoktoberfest: Zyfilis, Ruinas, Contorture & Heavy Bleeding

Något man kanske inte utropar särskilt ofta, men...äntligen ZYFILIS!!! Nu snackar vi punk. Gitarren finns mest i bakgrunden och står och rundar medan den rå-distade basen bjuder på "nu blåser vi snuten"-riff om och om igen och massa reverb på sången. Riktigt gott kross från Malmö/Köpenhamn.

RUINAS saknade helt dynamik och varje låt kändes som en lång uppbyggnad till anti-klimax efter anti-klimax. Just när det "borde" braka lös så händer just ingenting. Man har släppt på vattnet men dammen brister aldrig. Dynamiten är tänd...Men ni kan stå kvar, för det kommer ingen smäll. Trist, metallisk, domedags-crust. Extra synd med tanke på resvägen.

CONTORTURE levererar som vanligt en kompromisslös djävla monster-dtakt och grymma riff. Inte att förglömma den grymma sången och politiskt mellansnack (utan att återanvända trötta klichéer som på vissa spelningar kan kännas som kvarlevor från 80-talet). Det känns som att det är det här jag skriver varje gång om CONTORTURE. Men om det är så är det för att det verkligen håller varje gång.

En av bloggens favoriter, HEAVY BLEEDING, var också med och var den öppnande akten för kvällen. Blir dom tyngre för varje gång? Mörkt och djävligt. Tungt och bra. Ibland snudd på black metal. Denna gången bjöd dom dessutom på en eller två nya låtar. Därtill på trummisens födelsedag! Grattis igen!

Inga kommentarer: